Principală  —  Ştiri   —   Doi pasageri de pe nava…

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, unde sunt și trei moldoveni, au murit din cauza coronavirusului

Ministrul sănătății din Japonia a confirmat, joi, 20 februarie, că doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, unde se află și trei moldoveni, au murit din cauza noului tip de coronavirus apărut în China, transmite CNN.

Ambii pacienți erau trecuți de 80 de ani, dar deocamdată nu au fost dezvăluite identitățile lor și nici naționalitatea. Vestea intervine în condițiile în care pasagerii de pe nava de croazieră care s-a aflat în carantină din data de 4 februarie – au primit permisiunea să părăsească vasul.

În total, au fost depistate 624 de cazuri de infecții cu coronavirus la bordul navei, unde se aflau circa 3.700 de persoane. Printre aceste persoane infectate, sunt și doi cetățeni români. 

Nava Diamond Princess a fost plasată în carantină în Yokohama din 3 februarie.

Trei cetățeni moldoveni – doi bărbați și o femeie – s-au aflat la bordul navei. Doi dețin și cetățenia României. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că starea lor de sănătate este bună.

Situația actuală a cazurilor de infecție cu coronavirus la nivel global

Provincia Hubei din Chin a a raportat 349 de cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus CODIV-19, cel mai mic număr din 25 ianuarie, scrie CNN. Totodată, cel puțin 2.126 de oameni au murit din cauza virusului, 10 dintre aceste decese au fost înregistrate în China continentală. Numărul total de infectați la nivel mondial este de peste 75.600.

Peste 1.100 de confirmări și 10 cazuri cauzate de virus și înregistrare în 29 de țări și teritorii din Chinei continentale.