Principală  —  Ştiri   —   DOC/ Sergiu Știrbu, propus pentru…

DOC Sergiu Știrbu, propus pentru funcția de membru al Curții de Conturi. CV-ul candidatului

Sursa foto: parlament.md

Comisia de control al finanțelor publice va propune plenului Legislativului aprobarea candidaturii lui Sergiu Știrbu la funcția de membru al Curții de Conturi a R. Moldova.

Sergiu Știrbu a fost desemnat câștigător al concursului public.

„Întrebat de vicepreședintele Comisiei de control al finanțelor publice, Artur Mija, ce îmbunătățiri va aduce în activitatea Curții de Conturi în cazul aprobării de către Parlament, el a menționat necesitatea creșterii gradului analizei generale a riscurilor, din punct de vedere al gestionării finanțelor publice și patrimoniului statului. De asemenea, a fost remarcată necesitatea instruirii și experienței practice suplimentare pentru angajați, în contextul aplicării standardelor înalte ale Uniunii Europene”, arată un comunicat al Parlamentului.

Potrivit CV-ului său, din anul 2000 până în 2003, Sergiu Știrbu a activat în cadrul Curții de Conturi în calitate de controlor de stat. În 2010 a deținut funcția de director adjunct de departament (auditul regularității bugetelor UAT și patrimoniu). În 2012, el a ocupat funcția de șef la Direcția Centru din cadrul Direcției generale III. În 2019, Știrbu a fost șef interimar al Direcției generale de audit V (auditul autorităților publice locale, educație cultură și cercetare).

Totodată, Comisia de control al finanțelor publice a constatat încetarea mandatului de membru al Curții de Conturi, deținut de Marina Covali, în legătură cu expirarea termenului pentru care a fost numită.

Potrivit legislației, membrii Curții de Conturi se numesc de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pe un termen de cinci ani, la propunerea președintelui Curții de Conturi.