Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Nu și-a depus declarațiile…

DOC Nu și-a depus declarațiile de avere și a fost constat de ANI cu avere nejustificată de 346 de mii de lei. Ce riscă fostul director al S.A. „Drumuri-Soroca”, Vitalie Moraru

Vitalie Moraru, fost director al S.A „Drumuri Soroca”. Foto: S.A. „Drumuri Soroca”
Vitalie Moraru, fost director al S.A „Drumuri Soroca”. Foto: S.A. „Drumuri Soroca”

Fostul director al S.A. „Drumuri-Soroca”, Vitalie Moraru, nu și-a depus declarațiile de avere și a fost constatat cu o diferență substanțială între avere, venituri și cheltuieli și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 346 de mii de lei.

Autoritatea Națională de Integritate anunță că a finalizat controlul averii și intereselor personale în privința lui Vitalie Moraru, care a fost director al al S.A. „Drumuri-Soroca” în perioada 2015-2022 și nu și-a depus declarațiile de avere pentru anii 2017-2021.

Inspectorul de integritate a întocmit Proces-verbal cu privire la contravenție pentru nedepunerea declarațiilor pe perioada exercitării funcției și la eliberare din funcție. Moraru a fost obligat să le depună.

De asemenea, ANI a stabilit o diferență substanțială între averea acestuia, venituri și cheltuieli și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 346 371,43 lei.

Cauza se va transmite în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate, informează ANI. Fostul director are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.

Persoana supusă controlului va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani din data rămânerii definitive a actului de constatare. Aceasta va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, mai notează ANI.