Principală  —  Ştiri   —   DOC/ Ministerul Educaţiei a publicat…

DOC Ministerul Educaţiei a publicat ordinul de suspendare a procesului educaţional în R. Moldova

școala
laurentiumihai.ro

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării(MECC) a emis ordinul cu privire la suspendarea procesului educațional în instituțiile de învățământ, publice și private, pe întreg teritoriul R.Moldova. Potrivit documentului, instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ special vor fi închise în perioada de 11-23 martie. 

„În conformitate cu Hotărârea nr.6/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, se suspendă procesul educațional din instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ special pe întreg teritoriul țării, în perioada 11-23 martie 2020”, potrivit MECC.

Astăzi, pe teritoriul Republicii Moldova au fost confirmate încă două cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre două persoane, ambele au vârsta de 60 de ani, care au revenit din Italia, iar acum sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.