Principală  —  Ştiri   —   DOC/ 15 angajați din cadrul…

DOC 15 angajați din cadrul penitenciarelor, infectați cu Covid-19. Ordinul ANP cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19 – modificat

15 angajați din cadrul sistemului de penitenciare din R. Moldova sunt infectate cu noul coronavirus. Despre asta anunță reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) care menționează că, în scopul asigurării executării prevederilor Protocolului clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus  de tip nou (Covid-19)”, aprobat prin Ordinul MSMSP nr.785 din 25.08.2020 și consultărilor ulterioare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, joi, 24 septembrie, a fost modificat Ordinul ANP cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19.

Totodată, responsabilii ANP menționează că, la momentul actual, nu există niciu caz activ de Covid-10 în rândul persoanelor private de libertate.

Reprezentanții ANP susțin că instituția deține suficiente medicamente pentru tratamentul Covid-19, antivirale, antipiretice, anticoagulante, consumabile, inclusiv echipamente de protecție, dezinfectanți pentru personal și persoanele private de libertate.

Ordinul directorului Administrației  Naționale a Penitenciarelor cu privire la managementul de caz al deținuților care întrunesc criteriile definiției de caz Covid-19: