Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Dmitro Kuleba: Ucraina va negocia,…

Dmitro Kuleba: Ucraina va negocia, dar nu se va preda

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că țara este pregătită să negocieze cu Rusia, dar nu se va preda regimului lui Vladimir Putin și nu va accepta niciun ultimatum, transmite BBC.

Vorbind la un eveniment desfășurat on-line, Dmitro Kuleba a spus că rămâne deschis discuțiilor diplomatice cu Moscova, dar a avertizat că Rusia înaintează cereri care sunt inacceptabile pentru Ucraina.

Kuleba a adăugat că forțele de la Kiev vor avea nevoie de mai multe provizii militare și a reiterat solicitările Ucrainei către națiunile occidentale de a furniza avioane de luptă, spunând că mai multe vieți de civili pot fi salvate dacă apărarea antiaeriană a țării este întărită.

El a susținut, de asemenea, că Moscova a folosit tactici distructive similare cu cele pe care le-a declanșat în timpul războiului civil din Siria și a cerut națiunilor occidentale să asiste Ucraina în investigațiile și potențialele urmăriri viitoare ale presupuselor crime de război ale Rusiei.

Kuleba a mai spus că orașul Mariupol din sud-estul Ucrainei rămâne sub controlul forțelor ucrainene, în ciuda informațiilor prezentate de Rusia, notează BBC.