Principală  —  IMPORTANTE   —   Directoarea interimară a SCM „Gheorghe…

Directoarea interimară a SCM „Gheorghe Paladi” a fost demisă din funcție. „Au stabilit că situația psihologică nu este bună”

Luminița Mihalcean, directoarea interimară a Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chișinău, despre care Ziarul de Gardă a scris recent că un grup de medici îi cer demisia, acuzând-o de presiuni și management defectuos, a fost eliberată din funcție. Decizia a fost anunțată de edilul Ion Ceban în cadrul unei ședințe de marți cu angajații instituției.

În cadrul ședinței, reprezentanții Primăriei Chișinău au informat angajații spitalului despre rezultatele anchetei de serviciu demarate la 31 iulie, după ce medicii au ieșit public să ceară demisia directoarei interimare. 

Autorii anchetei susțin că nu au depistat carențe manageriale, însă situația psihologică în colectiv nu este bună, motiv pentru care s-a decis demisia Luminiței Mihalcean din funcția de directoare interimară.

„Comisia nu a depistat nimic. Nu a depistat nimic pentru că a lucrat în spital 2 zile. Au audiat angajații și atât. Înregistrările au fost analizate de un grup de psihologi, care au ajuns la concluzia că situația psihologică nu este bună, astfel au demis-o pe Luminița Mihalcean din funcția de directoare interimară”, ne-a transmis un angajat al SCM „Gheorghe Paladi” care a participat la întâlnirea cu reprezentanții Primăriei Chișinău.

Până la numirea unui director selectat în urma concursului care trebuie să fie organizat de Ministerul Sănătății, funcția de director interimar va fi asigurată de Vasile Guzun, vicedirector medical interimar în cadrul IMSP SCM „Gheorghe Paladi”.

Recent, ZdG a scris despre cazul angajaților de la SCM „Gheorghe Paladi” care cereau demisia directoarei interimare, pusă în noiembrie 2022 în această funcție de Primăria Chișinău. Luminița Mihalcean era acuzată de colegii ei că nu are competențe manageriale, admite încălcări în procesul de achiziții publice, încălcări ale disciplinei și a regimului de muncă. Medicii se plângeau că sunt presați să demisioneze sau sunt transferați în alte subdiviziuni ale spitalului, fără să li se ceară părerea. 

Medicii ne-au spus că edilul capitalei, Ion Ceban, le-ar fi promis să intervină, dar primăria a evitat să vorbească cu ZdG despre asta până la finalizarea anchetei de serviciu care trebuia să fie deja finalizată.