Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Din cauza sancțiunilor angajații celui…

Din cauza sancțiunilor angajații celui mai mare aeroport din Federația Rusă sunt îndemnați să-și caute de lucru în construcție

Foto: Russian Aviation

Cel mai mare aeroport rusesc din Moscova, Sheremetyevo, le recomandă angajaților săi să meargă la muncă în supermarket-uri sau la șantierele de construcție, informează Avia News.

Sursele interne precizează că astfel de probleme au apărut din cauza sancțiunilor impuse de țările occidentale. Acest lucru a dus la o scădere bruscă a traficului de pasageri din aeroportul Sheremetyevo, respectiv, exista mai mult personal decât era necesar pentru a deservi zborurile în noile condiții. O parte dintre angajați au fost transferați în regim inactiv, pe o perioadă nedeterminată.

„Pentru a rămâne pe linia de plutire, Sheremetyevo a oprit complet lucrările la jumătate din terminale și la una dintre cele trei piste. În viitor, ar putea urma reduceri masive de personal”, scrie publicația rusească Avia News.

În același timp, pentru persoanele care își pierd locul de muncă, Sheremetyevo organizează un târg de locuri de muncă. La aeroport, ei le oferă angajaților lor să părăsească aviația și să devină casieri sau încărcători în supermarketurile „Pyaterochka” și „Magnit”, să treacă la calea ferată, industria construcțiilor sau să se recalifice ca șoferi de autobuz.

„Sunt multe locuri libere acum. „Mostransavto” este gata să accepte șoferi de la Sheremetyevo – sunt aproximativ 2.000 de locuri libere”, a declarat Andrey Vorobyov, guvernatorul Regiunii Moscova, după vizita sa la aeroport.

Mai multe țări din Uniunea Europeană și occident au sistat zborurile din și către Rusia, din cauza invaziei și războiului provocat de Kremlin în Ucraina.