Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Diaspora: FreeMoldova demarează o campanie…

Diaspora: FreeMoldova demarează o campanie de colectare a donațiilor pentru persoanele vulnerabile

Grupul din diaspora FreeMoldova pornește o inițiativă prin care intenționează să colecteze donații pentru persoanele vulnerabile din R. Moldova. Banii urmează a fi adunați online, prin intermediul platformei gofundme, și ulterior donați celor aflați în dificultate, pentru a-și putea procura mănuși, măști și dezinfectanți.

Oamenii vor fi selectați după criteriul vulnerabilității – cei fără posibilități materiale, cei mai în vârstă și copiii vor avea prioritate. FreeMoldova se va ocupa de logistică, ajutați de voluntari de acasă, din teritoriu, și de autoritățile publice locale cu care am mai lucrat anterior, primari și asistenți sociali. Vrem să ne asigurăm astfel că banii donați de oameni vor ajunge acolo unde trebuie. La final, vom publica toate bonurile fiscale, de unde și cum s-au cheltuit banii. Ca de fiecare dată și FreeMoldova va face o donație de peste 1000 de lire pentru această campanie.

Covid19 nu mai este o glumă, vedem cât de rapid se răspândește inclusiv în R. Moldova și nu cruță pe nimeni.Statul promite să aducă echipament necesar, dar nu se întâmplă nimic, ne temem că va fi prea târziu pentru oamenii infectati și pentru lucrătorii medicali din linia întâi, de aceea trebuie să ne implicăm urgent noi, așa cum putem. Pe timp de pandemie, nu trebuie să existe noi și voi. Toți suntem expuși, toți suntem responsabili și toți vrem să scăpăm cât mai repede posibil de această criză. De aceea, este important să fim împreună la bine, dar mai ales la greu, și să respectăm recomandările specialiștilor din domeniu de a sta acasă si de a ne spăla cât mai des pe mâini”, spune Iurie Cojocaru, unul dintre inițiatori.

FreeMoldova este celula de rezistență a diasporei R. Moldova, formată pe 28 iunie 2018 la Londra. Membrii grupului își propun să lansese şi să susțină activ inițiative ce apără dreptul la alegeri libere şi corecte, la proteste paşnice, la liberă exprimare și la existența demnă a presei independente. Grupul poartă un caracter civic și apolitic.