Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Alerta cu bombă de…

UPDATE Alerta cu bombă de la fostul sediu al PDM a fost falsă

Captură de ecran ZdG

UPDATE 20:10 În urma verificărilor efectuate la fostul sediu al PDM s-a stabilit că alerta cu bombă a fost una falsă. Declarațiile au fost oferite pentru Ziarul de Gardă de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol în cadrul Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Știrea inițială

În seara zilei de 20 septembrie, polițiștii au fost informați despre faptul că la fostul sediu al Partidului Democrat din Moldova (PDM) ar fi amplasat un obiect explozibil. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol în cadrul Inspectoratului General de Poliție (IGP). Aceasta a accentuat faptul că oamenii legii intervin oriunde este cazul, indiferent dacă sunt implicate careva grupuri politice sau nu.

„Acum seara am primit un apel la 112 în care am fost informați că pe strada Bulgară 43 ar fi amplasat un obiect explobil. Ceea ce ține despre partide politice, noi intervenim oriunde este cazul. Chiar nu punem accent pe al cui sediu este și ce locație este. Noi intervenim conform protocolului, pentru că sunt și în clădire oameni, și în clădirile adiacente”, a menționat Diana Fetco.

În seara zilei de miercuri, 20 septembrie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (IGSU) au intervenit în fostul sediu PDM, unde partidul „ȘANSĂ” își organizează conferințele de presă.