Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Declarația lui Putin - Forțele…

Declarația lui Putin – Forțele Armate ale Rusiei urmează a fi înarmate cu un nou tip de rachetă hipersonică

Forțele Armate ale Federației Ruse vor primi complexe de rachete hipersonice „Zirkon”. Livrările vor începe în lunile următoare, transmite Unian.

Despre aceasta a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul paradei în onoarea Zilei Marinei de la Sankt Petersburg.

„Flota îndeplinește cu succes și onor sarcini strategice la granițele țării noastre și în orice zonă a oceanelor lumii, are o mare pregătire pentru operațiunile active ale forțelor și activelor sale de coastă, de suprafață, aeriene, submarine. Acestea sunt în mod constant îmbunătățite. Este suficient să menționăm cele mai recente, care nu au analogi în sistemele de rachete hipersonice „Zirkon” din lume, pentru care nu există bariere. Dragi tovarăși, livrarea lor către Forțele Armate Ruse va începe în lunile următoare”, a declarat Putin.

3M22 Zircon (nume de raportare NATO SS-N-33) este o rachetă hipersonică bazată pe submarin, capabilă să lovească ținte atât pe mare, cât și pe sol. Arma a fost prezentată de președintele rus Vladimir Putin în cadrul discursului său anual la Adunarea Federală, unde a subliniat viteza incredibilă cu care racheta se apropie de ținta sa – până la 9 Machs. O astfel de viteză va permite submarinelor, situate dincolo de granițele maritime ale SUA, să lovească ținte situate la 500 km adâncime în teritoriu în 5 minute.