Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   David Cameron cere Israelului să…

David Cameron cere Israelului să nu escaladeze conflictul cu Iranul

Ministrul de externe al Marii Britanii, David Cameron, a cerut Israelului să acționeze „atât cu capul, cât și cu inima” și să nu escaladeze conflictul organizând un raid de răzbunare asupra Iranului, scrie The Guardian.

Remarcile sale sugerează că Regatul Unit nu va lua parte la un atac asupra Iranului, dar va continua să apere Israelul dacă acesta va fi atacat în continuare. Cameron a spus: „Spunem că Israelul are dreptul de a răspunde, dar nu sprijinim o lovitură. Sunt momente în care trebuie să fim atât deștepți, cât și duri, în care trebuie să folosim atât capul, cât și inima.”

El a spus pentru Sky News că Regatul Unit ar fi răspuns dacă o clădire diplomatică din Regatul Unit ar fi fost atacată de rachete – dar a condamnat amploarea răspunsului iranian la atacul asupra consulatului său din Damasc, spunând: „Dacă acele atacuri ar fi trecut de apărarea Israelului, asta ar fi dus la mii de victime civile.” Cameron a spus că Israelul ar trebui, așa cum le-a spus președintele Joe Biden, „să se concentreze asupra modului de eradicare a Hamas din Gaza și cum să elibereze acești ostatici”.

Atacul iranian, care a inclus 110 rachete balistice, 36 de rachete de croazieră și 185 de drone, a fost mult mai mare decât i-a asigurat ministrul de externe iranian că va fi, a spus Cameron.