Principală  —  IMPORTANTE   —   Cursele Chișinău-Antalya-Chișinău vor fi reluate.…

Cursele Chișinău-Antalya-Chișinău vor fi reluate. Precizările și recomandările companiei aeriene pentru pasageri

După ce zeci de pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Chișinău și alte sute, pe cel din Antalya, ca urmare a amânării zborurilor Antalya-Chișinău-Antalya, Air Moldova anunță că prima cursă din Antalya spre Chișinău a fost reluată, astfel avionul urmează să aterizeze în curând. Totodată, începând cu ora 20:30 cursele spre și din Antalya vor fi reluate și ajustate conform noului orar de zbor.

„Aeronava Airbus A321 revine astăzi la Chișinău din Antalya. Prima cursă din Antalya spre Chișinău, este deja în zbor și urmează să aterizeze în curând la Chișinău. Aeronava Airbus A319 revine mâine la Chișinău. Astăzi, începând cu ora 20:30 cursele spre și din Antalya vor fi reluate și ajustate conform noului orar de zbor. Perturbarea orarului de zbor se extinde și asupra unor zboruri regulate, din acest motiv vă rugăm să verificați statutul zborului dumneavoastră pe panourile informative din aeroport. În cazul zborurilor regulate vă rugăm să verificați adresele de email menționate la procurarea biletului. În cazul zborurilor charter precum Antalya, vă îndemnăm să țineți legătura directă cu operatorul turistic de la care ați achiziționat pachetul turistic. Toate informațiile despre zborul dumneavoastră sunt furnizate direct operatorilor turistici. Echipă Air Moldova își cere scuze pentru incomoditățile create, pentru orele de așteptare. Vă asigurăm că efortul maxim a fost și este în continuare depus pentru a diminua consecințele și a ne onora obligațiunile de transportator, față de dumneavoastră”, se arată în comunicatul Air Moldova.

Avion A321 YR-ADI, operat de Air Moldova a rămas blocat sâmbătă, 4 iunie, pe aeroportul din Antalya ca urmare a interdicțiilor impuse de autoritățile turce din cauza unor pretinse datorii pe care le-ar avea Air Moldova din anul 2014. Compania aeriană susține că nu deține datorii față de prestatorul din Turcia. Totodată, potrivit blogului de specialitate, Runway09, și aeronava Airbus A319 ER-AXL, operată de compania aeriană din R. Moldova, a fost supusă restricțiilor de decolare. Este vorba despre avionul care a preluat o parte din pasagerii cursei Chișinău-Antalya. Avionul a decolat din Chișinău sâmbătă, 4 iunie, ora 15:23 și a aterizat aproape două ore mai târziu pe aeroportul din Antalya.

Între timp, sute de pasageri au rămas blocați în aeroportul din Chișinău și cel din Antalya care urmare a anulării zborurilor.

Îndemnați să meargă acasă după 24 de ore petrecute în aeroportul din Chișinău. Relatările pasagerilor și precizările companiei Air Moldova în contextul anulării zborurilor Chișinău-Antalya-Chișinău