Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Coreea de Nord a lansat…

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în timpul vizitei secretarului de stat al SUA în Coreea de Sud

Statele Unite au condamnat lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice, în plină vizită a secretarului de stat american Antony Blinken în Coreea de Sud, scrie Agerpres.

„Aceste lansări, ca şi lansările anterioare de rachete balistice din ultimii ani, încalcă mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, subliniind că aceste lansări îi „ameninţă” pe vecinii Coreei de Nord şi „subminează securitatea regională”.

Coreea de Nord a lansat luni, 18 martie, o rachetă balistică, a anunţat armata de la Seul, unde se află secretarul de stat al SUA Antony Blinken pentru a se întâlni cu înalţi oficiali şi a participa la un summit.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată spre Marea de Est”, cunoscută şi sub denumirea de Marea Japoniei, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând statul major interarme sud-coreean, fără a furniza informaţii suplimentare despre lansare. Această presupusă lansare de rachetă balistică este a doua de acest fel efectuată de Phenian în 2024, după lansarea la 14 ianuarie a unei rachete echipate cu un focos hipersonic.