Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Ușile subdiviziunilor CNAS, închise pentru…

Ușile subdiviziunilor CNAS, închise pentru o perioadă. Cum se vor putea adresa cetățenii

Sursa: cnas.md

În legătură cu declararea stării de urgență națională pentru perioada 17 martie – 15 mai 2020 din cauza situației epidemiologice cu virusul de tip nou COVID-19, Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) sistează, temporar, în toate subdiviziunile sale teritoriale, primirea cetățenilor.

Instituția menționează într-un comunicat de presă că „măsurile sunt luate pentru asigurarea securităţii şi protecţiei sănătăţii beneficiarilor şi angajatilor instituției”.

Astfel, cetățenii sunt îndemnați să comunice cu specialiştii caselor teritoriale de asigurări sociale prin intermediul apelurilor telefonice, numerele putând fi găsite aici.

De asemenea, pot fi adresate mesaje la poşta electronică info@cnas.gov.md.

Persoanele care au întrebări privind stabilirea, calcularea sau plata prestaţiilor sociale pot obţine informaţii la Centrul de Apel al CNAS la tel.:  022 257 777.

CNAS este organul puterii executive care realizează politica statului în domeniul asigurărilor sociale. Prin intermediul sistemului public de asigurări sociale, statul garantează cetăţenilor dreptul la protecţie socială în cazurile de bătrâneţe, şomaj, boală, invaliditate, de pierdere a întreţinătorului prin plăţi sociale – a pensii, indemnizaţii şi alte prestaţii de asigurări sociale. Prin intermediul CNAS se acordă unor anumite categorii de cetățeni, prestații de asistență socială, a căror finanțare se efectuează din mijloacele bugetului de stat.

În cadrul CNAS activează peste 1000 de specialişti, care deservesc mai mult de un milion de cetăţeni, beneficiari de plăţi sociale.