Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Un grup de părinți, ai…

Un grup de părinți, ai căror copii învață la „Prometeu”, vin cu o petiție colectivă către președinte și prim-ministru

Părinții Liceului „Prometeu-Protalent” solicită implicarea, sprijinul și ajutorul tuturor organelor supreme ale Statului, organelor de drept și organizațiilor internaționale, în soluționarea conflictului apărut în cadrul instituției de învățământ, și în special între fondatorii liceului.

Astfel grupul de părinți a adresat o petiție colectivă în acest sens, pe numele președintelui Igor Dodon, prim-ministrei Maia Sandu, precum și Ambasadorului UE în R. Moldova Peter Michalko.

„Solicităm

  • Președintelui R. Moldova, dlui Igor Dodon, luarea la control personal a cazului dat.
  • Pe parcursul anului de învățământ 2019-2020, procesul educațional în liceul Prometeu să fie preluat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pentru buna desfășurare în continuare a studiilor.
  • Organele de drept să examineze multiaspectual acțiunile ilegale a cet. Cioclea Stepan și cet. Roman Nicu, cu luarea unor decizii concrete.
  • Avocatul Poporului implicarea directă în protejarea drepturilor copilului.
  • Organelor internaționale să monitorizeze în ansamblu situația creată, în R. Moldova față de o instituție de învățământ, deoarece avem o speță clasică CEDO”, se spune în lista cu cerințe a părinților.

Conflictul fondatorilor liceului „Prometeu-Prim” a început după ce la 3 iulie Aurelian Silvestru a fost demis din funcție de către partenerii săi, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, pe motiv că ar fi depășit limita de vârstă prevăzută de Codului Educației. La 23 iulie, Aurelian Silvestru, a acționat în judecată Centrul Experimental „Prometeu” în persoana administratorului Ștefan Cioclea, pentru rechemare ilegală din concediul anual și pentru demitere ilegală din funcție. Prima ședință de judecată a avut loc la 14 august și a fost amânată pentru ziua de 17 octombrie.