Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Primăria Chișinău: 8 mii de…

Primăria Chișinău: 8 mii de copii din familii defavorizate vor beneficia de câte 700 lei pentru pregătirea elevilor de noul an şcolar

Comisia municipală pentru stabilirea şi acordarea ajutorului material anumitor categorii de persoane a decis acordarea susținerii financiare pentru pregătirea elevilor de noul an şcolar, de care vor beneficia 8 mii de copii din familii defavorizate, câte 700 lei pentru fiecare. Valoarea sumei prevăzute în acest scop este de 5,6 milioane lei.

S-a decis acordarea surselor financiare pentru 78 de copii rămaşi fără ocrotire părintească şi copii rămaşi temporar fără ocrotire părintească plasaţi în serviciul de tutelă/curatelă şi din instituţiile rezidenţiale, inclusiv pentru 20 de micuți care vor merge în clasa I, câte 5000 lei pentru fiecare copil; 46 de absolvenţi ai clasei a IX-a, câte 3000 lei pentru fiecare, 12 absolvenţi ai clasei a XII-a, câte 5000 lei pentru fiecare. Sumă totală prevăzută este de 298 mii lei.

Aceeași Comisie a decis acordarea ajutoarelor materiale pentru donatorii de sânge, de care vor beneficia 78 persoane, câte 500 lei pentru fiecare persoană. Sumă prevăzută în acest scop este de 39 mii lei.

În cadrul aceleiași ședințe a mai fost înaintată propunerea de a acorda ajutor material copiilor rămaşi fără ocrotire părintească, copiilor rămaşi temporar fără ocrotire părintească, plasaţi în serviciul de tutelă/curatelă şi din instituţiile rezidenţiale, prin intermediul Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii.