Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Peste 1600 de persoane au…

Peste 1600 de persoane au intrat în R. Modova, în ultimele 24 de ore: Doi călători, transportați la spital după ce au prezentat stare subfebrilă

facebook.com/border.gov.md

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 847 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 663 traversări persoane, dintre care 862 treceri la frontiera moldo-română, 586 treceri la frontiera cu Ucraina și 215 treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 847 persoane și completate 1 663 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 432 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. 

Doi călători au prezentat stare subfebrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, care a și preluat persoanele pentru verificări medicale.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară s-a autorizat trecerea frontierei la 277 de conaționali care au revenit din Federația Rusă, Republica Belarus și Lituania, tranzitând teritoriul Ucrainei.