Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   O companie medicală a donat…

O companie medicală a donat mănuși, halate și sisteme de aspirație la trei spitale din Chișinău ce luptă împotriva COVID-19

Compania Akson Medical a donat produse medicale indispensabile protecției și prevenirii îmbolnăvirii cu virusul COVID-19. Circa 30.000 de mănuși medicale, 550 de halate chirurgicale și 50 sisteme de aspirație circuit închis pentru pacienții din Terapie Intensivă au ajuns la IMSP Institutul Medicina de Urgență, IMSP Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” și la IMSP Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga”.

,,Donații vor mai urma. Am dori ca exemplul nostru să motiveze și alte companii care pot să contribuie, solidar, față de cei care au nevoie de suportul nostru comun – personalul medical”, menționează directorul companiei Victor Ghereg.

Timp de 10 ani, compania Akson Medical a oferit suport tehnic și educațional sistemului medical din Moldova, promovând produse de cea mai înaltă calitate. Acum, compania vine cu inițiativa de a fi solidari și a oferi ajutor de primă necesitate personalului medical din Moldova, care se confruntă cu o situație excepțională.

Reieșind din faptul că cererea pentru produsele de protecție este foarte mare, iar stocurile sunt limitate, compania a luat decizia de a colabora prioritar cu instituțiile de stat, organizațiile non-guvernamentale și companiile care susțin direct instituțiile medicale, care luptă împotriva COVID-19.

La data de 20 martie, Akson Medical a donat produse medicale indispensabile protecției și prevenirii îmbolnăvirii cu virusul Covid-19 – în total 30.000 de perechi de mănuși, 550 de bucăți de halate chirurgicale și 50 sisteme de aspirație circuit închis, după cum urmează:

Institutul de Medicină Urgentă:

  • mănuși medicale – 10.000 de bucăți;
  • halate chirurgicale – 250 de bucăți;
  • sisteme de aspirație circuit închis – 30 de bucăți.

Spitalul de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă”:

  • mănuși medicale – 12.000 de bucăți;
  • halate chirurgicale – 200 de bucăți;

Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga”:

  • mănuși medicale – 8.000 de bucăți;
  • halate chirurgicale – 100 de bucăți;
  • sisteme de aspirație circuit închis – 20 de bucăți.

Akson Medical colaborează activ cu instituțiile medicale pentru a identifica necesarul de produse medicale, care pot fi achiziționate de la partenerii internaționali. Astfel, compania vine cu inițiativa de a încuraja toți cetățenii Republici Moldova să fie solidari și uniți în combaterea COVID -19!