Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Fost angajat al unei școli…

Fost angajat al unei școli auto, reținut de CNA. Acesta ar fi primit de la mai multe persoane câte 550 de euro pentru a le ajuta să-și perfecteze permisul de conducere de categoria B

Foto: CNA

Un fost angajat al unei școli auto fost reținut de ofițerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit de la mai multe persoane câte 550 de euro pentru a le ajuta să-și perfecteze permisul de conducere de categoria B.

Potrivit CNA, bănuitul, anterior angajat al unei școli auto, ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți şi că îi poate determina pe aceştia să îi favorizeze pe doi bărbați și o femeie la examenele practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins și primit câte 550 de euro de la fiecare.

Reținerea a avut loc pe 14 aprilie, lângă Judecătoria Bălți, bănuitul fiind plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unități convenționale sau închisoare până la 6 ani.

Conform CNA, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție Nord conduce urmărirea penală în acest caz.