Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Deputații se întrunesc mâine în…

Deputații se întrunesc mâine în ședință plenară: Legea ONG-urilor, pe ordinea de zi

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 10 iunie, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni. Printre proiectele de lege se numără și legea cu privire la organizațiile necomerciale.

Parlamentul se va întruni în ședințe plenare pe 11-12 iunie și 18-19 iunie curent. În agenda ședințelor sunt incluse circa 30 de proiecte de acte legislative, propuse de Comisiile parlamentare permanente.

Astfel, deputații vor examina proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale, proiectul privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020, proiectul pentru ratificarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind implementarea Proiectului ”Deșeuri solide în Republica Moldova” etc.

Ultima ședință plenară a avut loc pe data de 21 mai. Ședințele Parlamentului fost suspendate în contextul în care Legislativul a intrat în autoizolare după infectarea cu noul coronavirus a deputatului Eugeniu Nichiforciuc. În tot acest timp, opoziția a solicitat reluarea ședințelor Parlamentului, însă fără succes.

După testarea pozitivă a deputatului democrat Eugeniu Nichiforciuc, președinta Parlamentului a semnat o dispoziție prin care Legislativul a intrat în autoizolare, toți deputații fiind obligați să treacă și ei testul pentru COVID-19.

Până în prezent, în urma testării, trei deputați au fost confirmați pozitiv la COVID-19. Este vorba despre Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Mizdrenco și Arina Spătaru.