Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Compozitorul Eugen Doga a devenit…

Compozitorul Eugen Doga a devenit Cetățean de Onoare al Iașiului

Compozitorului Eugen Doga i-a fost acordat titlul onorific Cetățean de Onoare al municipiului Iași. Presa din România scrie că decizia a fost aprobată în unanimitate de către consilierii locali. Compozitorul a catalogat gestul drept o „frumoasă surpriză”.

„M-a prins o frumoasă surpriză, când am aflat din presă știrea că mi s-a acordat titlul onorific Cetățean de Onoare al orașului Iași. Țin să mulțumesc din suflet pentru această nemaipomenită știre din orașul care-mi este nu numai foarte drag, dar și de care mă leagă viața artistică din prezent, dar și cea în legătură cu viața și creația marilor spirite românești – Mihai Eminescu și Veronica Micle. Mulți ani orașului Cultural al României, Iași. Mulți ani împliniți cetățenilor acestui oraș-minune, care-mi solicită muzica și pentru care sunt dator să mai cânt”, a comentat Eugen Doga.

Născut la 1 martie 1937, în satul Mocra regiunea transnistreană, Eugen Doga este unul dintre cei mai apreciați și renumiți muzicieni din R. Moldova, bucurându-se de o largă recunoaștere internațională.