Principală  —  Ştiri   —   Citiți Joi: ZdG - ziarul…

Citiți Joi: ZdG – ziarul nr. 1 din Republica Moldova cu 13.734 de abonați pentru luna ianuarie și Care sunt prognozele experților pentru anul 2024 

Odată cu prima ediție a Ziarului de Gardă din 2024, Poșta Moldovei informează că pentru luna ianuarie și-au perfectat abonamente 13.734 de entități, ceea ce menține ZdG în poziția celui mai abonat ziar din R. Moldova. La rubrica Viața redacției puteți afla care este evoluția numărului de abonați ZdG în lunile ianuarie 2019-2024, precum și detalii despre abonamentele donate persoanelor vulnerabile și entităților juridice (biblioteci, școli, centre de tineret, companii, centre comunitare). Tot în această ediție, la rubrica Exclusiv, citiți care sunt prognozele experților pentru R. Moldova în 2024, în domeniul social, în economie, justiției, politică internă și externă. 

La rubrica ANCHETE citiți despre cazul lui Andrei Hîțu, tată a trei copii, care a decedat în urma unui accident de muncă pe un șantier din capitală, după ce liftul în care se afla, nefiind dat în exploatare, a căzut în gol. Dosarul penal deschis în urma accidentului tărăgănează, fără a se întrezări vreo finalitate, iar Alina Hîțu crede că de vină pentru moartea soțului său este „neglijența mai multor persoane”.

În această ediție, la rubrica REALITATEA, vă prezentăm dezvăluirile unei voluntare implicate în proiectul „Indexarea pensiilor” inițiat de controversatul om de afaceri, judecat în mai multe dosare în R. Moldova, Veaceslav Platon. Potrivit fostei activiste, proiectul are scopul de a pune bazele unui partid politic, condus și coordonat de Veaceslav Platon de la distanță.

„Aderarea la UE implică astfel un proces riguros de negocieri și reforme pentru ca țările candidate să-și alinieze instituțiile la standardele UE. Despre toate astea, dar și despre alte subiecte legate de Uniunea Europeană, vom vorbi în acest an în paginile Ziarului de Gardă”.
Prima ediție a Ziarului de Gardă aduce o nouă rubrică în anul 2024  – UE pe înțelesul cititorilor. În cadrul rubricii, Tinerii de Gardă vor explora cele mai importante aspecte legate de activitatea Uniunii Europene, inclusiv istoria sa, instituțiile, politicile și beneficiile acesteia.

„Pandemia mi-a tăiat vederea. Eu nu mai văd, nu mai pot citi deloc. Nu mai aud. Trăiesc doar cu amintirile”. Pentru a-l cunoaște sau redescoperi pe scriitorul Vladimir Beșleagă, vă invităm să răsfoiți la rubrica OAMENI.

Acestea, dar și alte materiale jurnalistice pot fi citite mâine, în prima ediție a Ziarului de Gardă din acest an.

Rubricile ediției:

ACTUAL: Un figurant în dosarul „Frauda bancară”, om de încredere al afaceristului Vladimir Andronachi, s-a predat benevol poliției. Venea din România/ Tiraspolul răspunde după introducerea taxelor vamale: presiune asupra proprietarilor de terenuri agricole și tarife mai mari la serviciile comunale/ Documentele, pe telefon mobil. Guvernul a aprobat conceptul unei aplicații/ Primarul capitalei i-a numit „prostălani” pe cei care au criticat activitatea instituției pentru gestionarea orașului în timpul ninsorii din 8 ianuarie

OPINII:
Petru Grozavu: Nu va fi 2024 un an simplu. Pentru nimeni

EDITORIAL:
Alina Radu: ZdG explică/ De ce opțiunea europeană nu e opusul opțiunii rusești
Aneta Grosu: Președintele Putin, patriarhul Kiril și poetul Maxim Krivțov, omorât de Crăciun la război 

ANCHETE: Moartea lui Andrei a venit cu liftul: „Vreau să se facă dreptate pentru mine și copiii noștri, la care el foarte mult a ținut” 

REALITATEA: Planul lui Platon – dezvăluirile unei voluntare

DOSAR: Deputatul de pe banca acuzațiilor: Alexandr Nesterovschi, acuzat de corupere pasivă, riscă până la 15 ani de închisoare

CITITORUL DE GARDĂ: Cititor al ZdG: „Să ne unim! Să alegem corect! Să participăm, fiindcă fiecare dintre noi reprezintă statul”

VIAȚA REDACȚIEI: Avem 13.734 de abonați, mai puțini, dar cei mai mulți

EXCLUSIV: Cum va fi anul 2024 în politica internă și externă, în domeniul social, în economie și justiție? Prognozele experților

UE PE ÎNȚELESUL mEU: UE pe înțelesul cititorilor. O nouă rubrică în ZdG

OAMENI: Vladimir Beșleagă: „Trăiesc anii netrăiți de ei”