Principală  —  Ştiri   —   Citiți Joi în ZdG: Mărturii…

Citiți Joi în ZdG: Mărturii din infern. Războiul din Israel, văzut prin ochii moldovenilor rămași acolo: „Nu vreau bani. Vreau să-mi văd părinții, casa, ograda și rudele”

Într-o ediție nouă, tipărită a Ziarului de Gardă, veți putea citi despre războiul din Israel prin ochii moldovenilor rămași acolo, la rubrica ACTUAL. Iar despre cele 900 de morminte din cimitirul „Buiucanii Vechi”, care nu sunt înregistrate la primărie, dar pentru care cetățenii sunt nevoiți să achite încă o dată, pentru a avea toate actele necesare în regulă, veți putea citi la rubrica DOSAR.

În cea de-a 38-a ediție a ZdG, la rubrica JUSTIȚIE, veți putea citi cum are loc selectarea judecătorilor, care sunt criteriile necesare pentru selectarea acestora, dar și cum este verificată integritatea candidaților, într-un interviu cu membra Consiliului Superior al Magistraturii, Tatiana Ceaglic.

„Mai mulți locuitori de pe str. Lacului au depus o plângere la Procuratura Anticorupție în care solicită pornirea urmăririi penale pe acest caz și tragerea la răspundere penală a factorilor de decizie din cadrul Primăriei Chișinău și din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică”. Pentru a afla mai multe despre cazul a două blocuri locative construite pe str. Lacului care au stârnit nemulțumire și care sunt motivele plângerilor atât a vecinilor, cât și a firmei de construcție, răsfoiți la rubrica DOSAR. 

„Vreau să cred că ne dorim cu toții să avem alegeri libere și corecte, pentru că inclusiv de acest aspect vor depinde și negocierile noastre de aderare la UE sau startul negocierilor de aderare în această toamnă”. Interviul cu Nicolae Panfil, șeful misiunii de monitorizare a alegerilor locale generale a organizației Promo-Lex, poate fi citit la rubrica EXCLUSIV. 

„La început era mult entuziasm și puțină cunoaștere, ca mai apoi să înțeleg că lucrurile mari pot fi realizate doar prin implicare și muncă în echipă”. În ediția de mâine, veți putea citi despre oportunitățile funcției și motivația de a candida a mai multor consilieri locali, la rubrica ALEGERI. 

Tot în această ediție, pentru a vă informa cum a fost luna septembrie pentru redacția ZdG, răsfoiți la rubrica VIAȚA REDACȚIEI. 

Acestea, dar și alte materiale jurnalistice pot fi citite mâine, în cea de-a 38-a ediție a Ziarului de Gardă din acest an.

Rubricile ediției:

ACTUAL: Mărturii din Infern. Războiul din Israel, văzut prin ochii moldovenilor rămași acolo: „Nu vreau bani. Vreau să-mi văd părinții, casa, ograda și rudele”/ Președinta Comisiei Europene vine la Chișinău 

DOSAR: Morminte fără acte: „Azi suntem puși în situația de a ni le <răscumpăra>”/ Înecați în nereguli pe strada Lacului. Proteste cu blocarea drumului și procese în instanțe pentru oprirea lucrărilor de construcție la două blocuri de locuit

JUSTIȚIE: Cum poți să devii judecător în R. Moldova

PROIECT: Mai mulți reprezentanți ai societății civile vor primi granturi pentru dezvoltarea durabilă a comunităților din care fac parte, după ce au participat la un program de traininguri și mentorat

VIAȚA REDACȚIEI: Cum a fost luna septembrie pentru redacția ZdG

ALEGERI: Consilierii locali: ce-i motivează să (nu) candideze?

REPORTER SPECIAL: Adio Gazprom? Cum au ieșit țările baltice de sub dependența energetică rusă

EXCLUSIV: Interviu cu Nicolae Panfil, șeful misiunii de monitorizare a alegerilor locale generale a organizației Promo-LEX: „Ce obții tu ca partid aflat la guvernare? Riști ca legea ta să fie declarată neconstituțională, riști să periclitezi caracterul liber, corect, democratic al alegerilor, riști să fii luat în vizor de către partenerii internaționali.” 

TRĂIND DE GARDĂ: Centrul de Mediere de la Cahul – fără mediatori

WEEKEND: Medalii de aur și argint pentru echipa națională de robotică a Moldovei la o competiție internațională din Singapore/ Ziua Mondială a Sănătății Mintale: sfaturi pentru trup și minte

OPINII:

Alina Radu: Cum să alegem primari buni? Ghid în 5 pași

EDITORIAL:

Maria Victoria Chilari: Cum ghidăm narațiunile tranziției de la război la pace?