Principală  —  Ştiri   —   Citiți Joi în ZdG: Lupta…

Citiți Joi în ZdG: Lupta pentru șefia Procuraturii Generale și Interviu cu Elena Frunze-Hatman, directoarea Teatrului „Alexei Mateevici”

În cea de-a șaptea ediție tipărită a Ziarului de Gardă din acest an, veți afla cine sunt cei patru candidații care luptă pentru șefia Procuraturii Generale. Găsiți la rubrica Anchete declarațiile de avere, activitatea și integritatea candidaților la funcția de procuror general. Tot în această ediție, dacă răsfoiți la rubrica Exclusiv, puteți citi interviul cu directoarea Teatrului „Alexei Mateevici”, Elena Frunze-Hatman, care a vorbit despre cum este să gestionezi o instituție culturală în condiții de austeritate, cum e să reanimezi un teatru după ce mai mulți ani a fost neglijat, precum și despre condiția actorului în R. Moldova, nevoit să muncească pentru salarii mici.

„Eram afară, a zburat pe deasupra și a căzut acolo, pe Nistru. Ne-am speriat desigur. A căzut și a explodat racheta. Am văzut doar fumul. Bine că doar acoperișul a fost deteriorat. Casa asta a avut de suferit mai mult”. La rubrica REPORTER SPECIAL, citiți ce spun locuitorii satului Naslavcea din R. Moldova, acolo unde a căzut prima rachetă rusească în dimineața zilei de luni, 31 octombrie 2022, în contextul în care luptele din Ucraina continuă până în prezent.

La rubrica REALITATEA, veți citi despre moartea subită a lui Alexei Navalnîi, care a provocat un nou cutremur în Rusia după ce, pe 24 februarie 2022, Putin a pornit un război în Ucraina. Aflați mai multe detalii despre evenimentele din viața criticului liderului de la Kremlin, de la otrăvirea sa, până la întemnițarea și moartea sa.

În această ediție, la rubrica UE pe înțelesul mEU, aflați ce reprezintă și cum funcționează cele trei instituții, care deseori sunt confundate chiar și de cei mai experimentați eurocutezători: Consiliul Europei, Consiliul European și Consiliul Uniunii Europene.

Urmele războiului, surprinse prin ochii și fotografiile unui tânăr născut în R. Moldova, redau imaginile unor orașe și sate devastate. Aflați la rubrica OAMENI ce a povestit Alex Beneș, stabilit de peste un deceniu în Danemarca, după ce a vizitat și fotografiat orașele ucrainești Bucea și Irpin pe timp de război.

Acestea, dar și alte materiale jurnalistice pot fi citite mâine, în cea de-a 7-a ediție a Ziarului de Gardă din acest an.

Rubricile ediției:

ACTUAL: 83 de milioane de euro pentru Ucraina și R. Moldova/ Fosta șefă adjunctă a PA, Adriana Bețișor, scapă de învinuirile de corupere pasivă și abuz de putere/ Fiul oligarhului Plahotniuc, Timofei, dar și fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, și-au schimbat numele/ Maia Sandu va dona premiul de 30 de mii de euro de la Timișoara/ O judecătoare din dosarul „Frauda bancară”, recuzată/ Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, reținut de oamenii legii după ce a lovit mortal un adolescent și a fugit de la fața locului

OPINII:
Alina Radu: Doi ani de război: cum ne-am schimbat

EDITORIAL:
Aneta Grosu: După moarte, declarată legendă
Elena Nofit, manageră comunicare și PR, Centrul Contact: Ce poți face cu 2% din impozitul pe venit?

ANCHETE: Lupta pentru șefia Procuraturii Generale: Detalii despre averea și cariera celor care luptă pentru fotoliul de procuror general

REALITATEA: „Grațiat (,) nu poate fi (,) executat”. Virgula unui dictator vs Moartea subită a lui Navalnîi

CITITORUL DE GARDĂ: Declară-ți dragostea cu ZdG

VIAȚA REDACȚIEI: Abonarea 2024 continuă: „Au pensii de 1200, 1600, 2000. Cum să se mai aboneze?”

REPORTER SPECIAL: Doi ani de război: „Desigur că se poate întâmpla din nou. Pentru că războiul încă nu se termină și nu se știe cât va continua”. REPORTAJ din Naslavcea, satul din R. Moldova unde a căzut prima rachetă rusească.

EXCLUSIV: „Se încearcă lucruri, se încearcă schimbări, dar bugetul alocat sectorului cultural este mic. El nicidecum nu ajunge”. Interviu cu Elena Frunze-Hatman, directoarea Teatrului „Alexei Mateevici”

UE PE ÎNȚELESUL mEU: Consiliul… Europei, European, Uniunii Europene? Analizăm

PUBLICITATE: Destinații de vis pentru a celebra Ziua Femeii – 8 martie

OAMENI: Războiul, prin ochii de fotograf ai unui tânăr născut în R. Moldova, „adoptat” de Danemarca: „Pădurea și copacii pot fi distruși, dar rădăcinile o să rămână”