Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În numărul de mâine al ZdG, citiți despre cum, în timp ce autoritățile caută soluții alternative la gazul rusesc, la 15 km de Chișinău, o fabrică de producere a peleților, care urma să asigure cu energie termică mai multe instituții publice, stă nefuncțională de mai bine de șase ani.

Tot în numărul de joi aflați despre cum au reușit statele europene cu cea mai înaltă rată de vaccinare să-și convingă cetățenii să se imunizeze. Moldoveni stabiliți acolo au povestit pentru ZdG despre măsurile luate de guvernele respective  în lupta cu informațiile false și reticența oamenilor. 

Mai găsiți mâine în ZdG un material despre cum în ultimii ani, mai multe ansambluri rezidențiale noi din Chișinău au fost construite fără a se respecta cerințele urbanistice de amenajare obligatorie a parcărilor în proporție de 70% din numărul locuințelor. Drept consecință, curțile acestor blocuri au devenit supraaglomerate cu mașini, făcând dificil accesul în blocuri și circulația pietonală.

De asemenea, în acest număr puteți citi despre cheltuielile pe care le suportă redacțiile în efortul lor de a afla informații de interes public, dar și despre urmările seriei „Hoții de păduri” – o anchetă despre cum se fură lemnul în pădurile R. Moldova, documentată de jurnaliștii ZdG timp de câteva luni. 

Anchete: Încălzirea pe bază de biomasă: Istoria unui eșec moldovenesc, alimentat cu milioanele japonezilor

Exclusiv: Rețeta succesului vaccinării în țările cu cea mai mare rată de vaccinare

Reporter special: Zone rezidențiale fără locuri de parcare: „Accesul în ogradă e ca în labirint”

Zona Publică: Accesul jurnaliștilor la bazele de date deținute de stat: între costuri mari și interes public

Reporter Special: Hoții de păduri: Ce (nu) a urmat 

Între Est și Vest: Vaccinurile împotriva COVID-19: Miturile versus argumentele științifice

Trăind de Gardă: Studiu: Crește numărul cazurilor de violență în familie, sesizate și înregistrate de autorități

Sănătate: Apelul emoționant al medicului Komarovski pentru cei care nu vor să se vaccineze: „E o toamnă frumoasă, dar pentru mulți pare să fie ultima toamnă…”