Principală  —  Ştiri   —   Citiți ACUM, în ZdG

Citiți ACUM, în ZdG

În ultimul număr ZdG din acest an puteți face cunoștință cu raportul de activitate al redacției pe anul 2015, din care aflați ce impact au avut articolele scrise de echipă în acest an, cum colaborează ZdG cu tinerii și cum comunică cu cetățenii, la ce presiuni a fost supusă publicația de-a lungul anului, cum a evoluat activitatea online a ziarului, precum și de unde vin sursele financiare la ZdG.

În același număr, citiți despre revenirea în mediul politic de la noi a Maiei Sandu, despre averile familiei lui Ion Sturza, premierul desemnat de șeful statului să formeze un nou Guvern la Chișinău, și vedeți completări la articolul din 17 decembrie curent despre proprietățile șefului IGP, Gheorghe Cavcaliuc și ale familiei sale. Din acest articol, care va apărea pe site peste câteva zile, aflați ce proprietăți noi a descoperit ZdG pe numele familiei Cavcaliuc, dar și cum acesta, împreună cu ministrul de Interne, Oleg Balan s-au eschivat de la o discuție cu ZdG.

Tot în ultimul număr ZdG din acest an, vedeți cum reacționează deputații când un cetățean simplu aflat în dificultate le cere ajutor și cum o mamă luptă pentru viața copilului său care suferă de sindromul Wiskott-Aldrich.

Aflați, la rubrica Sănătate, ce ne face fericiți și cum alegem corect bradul de Crăciun, la „Zona publică” – cum declarăm o persoană dispărută iar, în rubrica „La țară” – cum a fost pornită o afacere cu condimente și fructe uscate în Ungheni. La rubrica “Oameni” aflați cum reușesc artiștii din Moldova să facă arta și să supraviețuiască, indiferent de condiții.

a0dfd98e-08e3-4f20-8b68-d943863dc64dExclusiv: Ziarul de Gardă 2015. Raport de activitate
Politic: Noul Partid politic al Maiei Sandu
Actual: Afacerile, contractele cu statul și casa din orășelul Codru a familiei Sturza
Dosar: Averea, eschivarea colonelului Cavcaliuc și promisiunile neonorate ale ministrului
Opinii: Președintele și frica de blestem
La marginea Europei: Cum reacționează deputații când li se cere o mână de ajutor?
Trăind de Gardă: Strigătul unei mame: „Eu ce trebuie să fac? Să-mi las copilul să moară?”
La Țară: Afaceri condimentate
Zona Publică: Cum pot declara o persoană dispărută fără veste?
Oameni: Arta, dincolo de criza din țară

Editoriale:

Alina Radu: Din cauza voastră
Aneta Grosu: Crăciun la închisoare
Veaceslav Balan: Egalitatea și drepturile omului încep de la fiecare din noi