Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Circa 5,7 milioane de lei,…

Circa 5,7 milioane de lei, alocate de Guvern pentru lichidarea consecințelor provocate de ploile torențiale din iulie 2023

Sursa: Guvernul R. Moldova/Facebook

Aproximativ 5,7 milioane de lei vor fi alocate, din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru lichidarea consecințelor provocate de calamitățile naturale din vara anului 2023, potrivit unui comunicat emis de executiv.

Potrivit sursei, peste 2 milioane de lei vor fi acordate pentru reparația capitală a acoperișului grădiniței din comuna Sărata Galbenă raionul Hîncești.

De asemenea, suma de 197,7 mii de lei va fi distribuită pentru reconstrucția acoperișului galeriei gimnaziului din satul Ciripcău, raionul Florești, iar 660 de mii de lei – pentru repararea acoperișului cantinei aceluiași gimnaziu.

Alte 2,7 milioane de lei vor fi alocate pentru reparația capitală a acoperișurilor clădirilor Centrului de Sănătate Publică Edineț.

Pe data de 25 și 26 iulie 2023, ploile torențiale cu intensificări de vânt au făcut ravagii în mai multe regiuni ale țării.

Zeci de copaci de pe drumurile locale au fost doborâți, mai multe case au rămas fără acoperiș, iar mai multe localități din R. Moldova au rămas fără lumină. Totodată, conform datelor prezentate de IGSU, în urma precipitațiilor puternice, grindina a afectat mai multe hectare cu viță de vie, culturi agricole și livezi.