Principală  —  Advertoriale   —   Circa 20 de milioane de…

Circa 20 de milioane de lei investiții în infrastructura publică. Cum va arăta Kaufland de pe strada Kiev

Kaufland continuă extinderea rețelei de magazine în țară și anunță lansarea construcțiilor celui de-al patrulea magazin din Capitală, situat pe strada Kiev 7

În acest context, Directorul Departamentului Proiecte Imobiliare Kaufland Moldova, Felix Faehre a avut o întrevedere cu reprezentanții preturii sectorului Rîșcani pentru a discuta etapele lucrărilor de construcție, termenii de implementare a proiectului, dar și soluțiile de trafic din regiune.

„Continuăm să investim activ în Republica Moldova și să creăm partneriate durabile la noi în țară. Misiunea noastră este să le oferim clienților un loc de cumpărături în linie cu cele mai înalte standarde și după cel mai nou concept de design, cu produse proaspete, la cel mai bun raport preț-calitate. Ne pare bine să anunțăm construcția celui de-al patrulea magazin în Capitală, unde deja suntem cunoscuți pentru profesionalismul și corectitudinea în raport cu clienții, partenerii și comunitatea în care activăm”, a menționat Felix Faehre, Directorul Departamentului Proiecte Imobiliare.

Ținând cont de strategia companiei la nivel internațional, compania anunță o investiție în energie regenerabilă și începe dotarea magazinelor cu panouri fotovoltaice. Astfel, Kaufland de pe str. Kiev va fi primul magazin dotat cu peste 538 de module panouri fotovoltaice, ce vor genera energie verde și vor contribui la reducerea impactului asupra mediului, eliminând anual peste 126.403,00 de kilograme de emisii CO2.

Panouri fotovoltaice ce vor ocupa o suprafață totală de aproximativ 2.800 de m2 și vor fi amplasate pe acoperiș. Capacitatea instalată poate produce în termeni absoluți aproximativ 268.942,00 kWh/an.

Noul magazin va fi construit conform celor mai înalte standarde europene de siguranță și protecție. Ținând cont de principiul regionalității, colaborarea cu producătorii locali reprezintă o prioritate pentru Kaufland. Astfel, majoritatea partenerilor Kaufland pentru operațiunile imobiliare, aferente construirii magazinului sunt autohtoni.

Proiectul magazinului prevede o suprafață de vânzare de aproximativ 2.500 m2, , iar parcarea va avea o capacitate de 179 de locuri, dintre care 8 locuri vor fi alocate pentru persoanele cu nevoi speciale și 4 locuri pentru familiile cu copii. Pentru că susținem condusul ecologic vom avea o stație de încărcare pentru automobilele electrice cu posibilitatea de încărcare simultană a două automobile și rastele pentru biciclete.

Accesul către magazin va fi asigurat de pe strada Kiev și strada Bogdan Voievod.

Pretorul sectorului Rîșcani, Vlad Melnic, a salutat decizia companiei de a-și continua planurile de dezvoltare în Capitală.

Aceste parteneriate economice sunt baza unei dezvoltări durabile a municipiului.  Noi investiții înseamnă locuri de muncă, servicii și produse mai calitative și noi proiecte pentru comunitate. Totodată, compania Kaufland devine un exemplu prin felul în care execută lucrările de construcție, asigurând parcare pentru clienții magazinului și investitnd în infrastructura publică”, a subliniat pretorul sectorului Rîșcani, Vlad Melnic.

Compania va investi aproximativ 20 de milioane de MDL în lucrări de infrastructură publică și soluții de trafic. Astfel, Kaufland și-a asumat amenajarea trotuarului și a spațiului verde din teren, refacerea integrală a străzii adiacente Nadejda Russo, construcția pluvialei pe strada Kiev, amenajarea curților și construcția rețelelor noi. Compania își ia angajamentul să execute lucrările în termen de 12 luni.

Kaufland își menține angajamentul de investiții în Republica Moldova și continuă implicarea în proiectele de responsabilitate socială. Pilonii strategiei Kaufland la nivel internațional prevăd investiții în programe educaționale, sociale, proiecte culturale, inițiative de promovare a unui mod de viață sănătos și de protecție a mediului înconjurător. În anul financiar 2020, Kaufland a investit peste 658 milioane MDL, ceea ce înseamnă 72,9 milioane MDL taxe și impozite achitate la stat. De asemenea, Kaufland Moldova a desfășurat proiecte de CSR în parteneriat cu ONG-urile locale în valoare de peste 4,8 milioane MDL.

În septembrie 2019, Kaufland a deschis primele sale două magazine în orașul Chișinău, situate în sectorul Botanica și în sectorul Ciocana. În septembrie 2020 a fost inaugurat primul magazin din nordul țării, în municipiul Bălți, iar în anul 2021 Kaufland a deschis încă trei magazine, la Ungheni, pe 18 februarie, la Comrat, pe data de 11 martie și al treilea magazin la Chișinău, pe strada Nicolae Testemițanu 3.

*Acest articol este un produs comercial