Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cecenii ar fi capturat un…

Cecenii ar fi capturat un spital de psihiatrie de lângă Kiev. „Au minat toate intrările și i-au luat ostatici pe pacienți”

Potrivit informațiilor preliminare, o unitate a așa-numiților „kadîrovțî” a intrat pe teritoriul unui internat de psihiatrie, din Borodyanka, din regiunea Kiev.  Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Regionale de Stat Kiev, Oleksiy Kuleba, relatează UNN.

„De la Borodyanka au venit informații că o unitate rasistă de „kadîrovțî” ​​a intrat, astăzi, pe teritoriul internatului psihiatric local! Au minat toate intrările către internat și acum trag cu artilerie în pozițiile armatei ucrainene”, susține șeful Administrației Regionale de Stat Kiev.

Potrivit datelor preliminare, în instituție se află peste 500 de pacienți. Dintre care, aproape 100 sunt imobilizați la pat. Toți, împreună cu personalul, sunt ostatici, spune Oleksiy Kuleba.

La începutul acestei săptămâni, așa-numiții „kadîrovțî” au luat cu asalt centrala nucleară Zaporojie și au împușcat mai mulți angajați ai Gărzii Naționale urcainene.