Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   CBS: Autoritățile americane cred că…

CBS: Autoritățile americane cred că un atac iranian împotriva Israelului ar putea avea loc în următoarele ore

Iranul ar putea lovi Israelul în următoarele ore, scrie CBS, citând surse din administrația SUA. Potrivit publicației, un atac major iranian asupra Israelului este așteptat vineri, 12 aprilie. Potrivit rapoartelor presei, atacul ar putea implica peste 100 de drone și zeci de rachete care vizează ținte militare din țară.

Potrivit surselor CBS, autoritățile israeliene „vor avea dificultăți să se apere” de un atac de această amploare. Oficialii americani spun că există o mare posibilitate ca Teheranul să opteze pentru un atac mai mic pentru a evita o escaladare bruscă – dar răspunsul lor este „inevitabil”, relatează CBS.

Dacă Teheranul decide să lanseze un atac direct împotriva Israelului, acest lucru ar putea duce la escaladarea războiului Israelului cu Hamas într-un conflict regional mai larg, cred experții publicației. Cu o zi înainte, Departamentul de Stat al SUA a avertizat cetățenii din Israel să nu călătorească în afara orașelor protejate de sistemul Iron Dome. Cele mai recente linii directoare menționează, de asemenea, că călătoriile angajaților guvernului american în Israel pot fi restricționate.