Principală  —  Ştiri   —   Candidatul anti-război la prezidențialele din…

Candidatul anti-război la prezidențialele din Rusia nu va putea participa la scrutin

Sursă foto: The Moscow Times

Instanța de apel a Curții Supreme din Federația Rusă a recunoscut drept legal refuzul de a satisface cererea împotriva Comisiei Electorale Centrale, care i-a interzis lui Boris Nadejdin să se înscrie ca candidat la alegerile prezidențiale, transmite Moscow Times. 

Pe 21 februarie, Curtea Supremă a Federației Ruse i-a interzis lui Nadejdin accesul la alegeri. Afirmația politicianului a fost respinsă de judecătorul Oleg Nefedov, care a recunoscut anterior „mișcarea LGBTQ” inexistentă drept extremistă și a confirmat excluderea de la alegeri a unei alte candidate anti-război, Ekaterina Duntsova. Anterior, Nadejdin a declarat că va depune și o plângere la Curtea Constituțională a Federației Ruse.

Astfel, Comisia Electorală Centrală a permis doar patru candidați să participe la alegerile prezidențiale programate pentru martie 2024: membru al Prezidiului Partidului Comunist al Federației Ruse Nikolai Kharitonov, liderul LDPR Leonid Slutsky, reprezentantul „Poporului Nou” Vladislav Davankov. și actualul președinte al Federației Ruse Vladimir Putin.

Ordinul de a nu-l lăsa pe Nadejdin să participe la alegeri a fost dat de la Kremlin după ce au văzut rânduri lungi de oameni care doreau să semneze pentru politician, au declarat pentru The Moscow Times doi oficiali ruși implicați în procesul de organizare a alegerilor prezidențiale. „Ar trebui să avem un singur politician care este iubit public de oameni. Acesta este Putin”, a explicat unul dintre oficiali.