Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Buletinele de vot pentru alegerea…

Buletinele de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și în Consiliul municipal Comrat vor fi tipărite în formă de broșuri

Modelele buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău (stânga) și în Consiliul municipal Comrat (dreapta). Captură de ecran ZdG

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat unanim, în cadrul ședinței de pe 19 octombrie, modelele buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și în Consiliul municipal Comrat, UTA Găgăuzia, pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Astfel, acestea vor fi în formă de broșuri.

Potrivit CEC, buletinele vor fi tipărite în formă de broșură, fiecare având câte 4 pagini. Acestea vor fi numerotate și vor conține „elementele de siguranță care se aplică și pentru buletinele de vot”.

Decizia a fost luată pe motiv că au fost înregistrați mai mult de 30 de concurenți electorali atât pentru Consiliul municipal Chișinău, cât și pentru Consiliul municipal Comrat.

Alexandr Berlinschii, raportorul proiectului, a menționat că au fost analizate 4 tipuri de broșură, iar, într-un final, s-a ales varianta care va permite identificarea mai rapidă a candidaților, dar și varianta cea mai optimă din punct de vedere economic.

La alegerile generale locale din 5 noiembrie 2023 vor fi aleși 11 058 de consilieri locali.