Principală  —  Ştiri   —   Angajații din sectorul bugetar vor…

Angajații din sectorul bugetar vor sta acasă în perioada 7-17 aprilie

Foto arhivă

Bugetarii vor sta acasă de mâine, 7 aprilie până pe 17 aprilie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 6 aprilie, în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu care a mai declarat bugetarii ar putea să stea acasă și după sărbătorile de Paști.

Pentru perioada următoare instituțiile de învățământ de toate nivelurile vor continua procesul de educație de la distanță. Bugetarii vor avea liber în perioada 7-17 aprilie, cu excepția personalului medical, polițiștilor și angajaților din sistemul educațional”, a precizat Chicu.

Totodată, după ce finalizarea stării de urgență, cetățenii ar putea veni la un regim de 6 zile pe săptămână.

Aceste zile vor fi recuperate într-un mod stabilit de Guvern, după ce va fi finalizată starea de urgență. Va trebui să revenim la regimul de muncă în șase zile, regim care a fost cu mulți ani în urmă. Pentru a recupera aceste zile dar îi pierderile pe care le are țara și sistemul va trebui o perioadă să revenim la regim de muncă de 6 zile”, a susținut Chicu.

Chicu a mai declarat că după 17 aprilie, perioada ar putea fi extinsă până la 28 aprilie, după sărbătorile de Paști și că totul depinde de evoluția situației epidimiologice.

Bugetarii au avut liber în perioada 30 martie – 3 aprilie, revenind astăzi la serviciu. Astfel, în spațiul public au apărut mai multe critici, oamenii menționând că angajații ar trebui să stea în continuare acasă, având în vedere că sunt în creștere cazurile de infectare cu virusul COVID-19, ajungând la 864.