Principală  —  IMPORTANTE   —   Azi începe a treia rundă…

Azi începe a treia rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina

Sursa foto: Reuters

A treia rundă de discuții dintre Rusia și Ucraina, programată pentru 7 martie la Belarus, încep astăzi, în a doua parte a zilei, transmite Interfax.

„Începutul negocierilor este programat pentru 15:00, ora Moscovei, dar ora se poate schimba din cauza problemelor legate de logistica delegației ucrainene”, a declarat politologul belarus Iuri Voskresenski sursei citate.

Delegaţii din Ucraina şi Rusia au avut două runde de discuţii de când Rusia a lansat o invazie în ţara vecină pe 24 februarie.

A început a doisprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucrainea cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina. Ministerul britanic al Apărării: militarii ruși atacă infrastructura de comunicații din Ucraina pentru a reduce accesul la internet