Principală  —  Ştiri  —  Social   —   AUDIENȚE ZDG.MD/ Topul știrilor și…

AUDIENȚE ZDG.MD Topul știrilor și articolelor din luna august 2020

Luna august a adus cu sine mai multe subiecte de acualitate care nu au ținut neapărat de pandemia de Covid-19. Am analizat statisticile lunii care arată că în august, site-ul www.zdg.md a fost vizitat de peste 725 de mii de vizitatori unici și care au generat aproape 2 milioane de afișări.

Este o creștere de trei ori mai mare a inidictorilor față de aceeași perioadă a anului trecut, când site-ul a adunat ceva mai mult de 270 de mii de vizitatori unici și 1,1 milioane de afișări.

Statisticile lunii august 2020, Google Analytics
Comparație date față de august 2019, Google Analytics

La capitolul cele mai citite știri ale lunii, topul este dominat de subiectele legate de explozia devastatoare din Beirut (peste 57 de mii de afișări), pe locul 1, și știrea despre faptul că nava care a adus încărcătura de nitrat de amoniu călătorea sub pavilion moldovenesc (peste 39 de mii de afișări), locul 3.

Un alt subiect ce a ținut capul de afiș al lunii a fost nunta fiului premierului Ion Chicu de la Vinăria Poiana. Chiar dacă evenimentul a avut loc la 28 august, în doar câteva zile, imaginile de la nuntă au adunat peste 43 de mii de afișări, fiind pe locul 2 în top.

Un alt subiect de mare interes pentru cititorii noștri a fost întâlnirea pe care Igor Dodon a avut-o cu artiștii la o pensiune din Trebujeni și solicitarea ca această întrunire să fie investigată de polițiști.

La capitolul investigații, cea mai urmărită a fost partea a doua a anchetei legate de averea nedeclarată și interesele lui Serghei Demcenco, director adjunct al Administrației Naționale.

Pe locul 2, este investigația legată de activitatea de voluntariat a Asociației Moldova Mea care colectează bani pentru ajutorarea unor familii vulnerabile, dar care nu mai ajung neapărat la destinație.

Topul este încheiat de ancheta legată de dosarul fostului șef al Fiscului, Nicolae Vicol. Fostul demnitar poate să revină în liniște acasă după mai bine de 5 ani. Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a revocat măsura preventivă în privința acestuia după ce a casat total sentința Judecătoriei Râșcani emisă în 2015 și a dispus rejudecarea cauzei penale în care acesta era vizat, în prima instanță, într-un alt complet de judecători. 

Canalul nostru de Youtube a ajuns 22,6 mii de abonați, iar topul lunii august este condus de investigația privind Republica Moldova ca forță maritimă, urmată de Dosarul Metalferos și Portretul unui șef de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ziarul de Gardă continuă să crească și pe rețelele sociale. Pe facebook, pagina ZdG a trecut de 77 de mii de aprecieri, iar peste 116 mii de persoane urmăresc activitatea paginii. De asemenea, pagina Reporter de Gardă are o evoluție ascendentă ajungând la peste 41 de mii de aprecieri și aproape 52 de mii de urmăritori. Pentru vorbitorii de limbă rusă avem pagina de facebook cu circa 6,5 mii de aprecieri și 8,7 mii de urmăritori, dar putem fi găsiți și în versiunea de limba engleză. Suntem pe Instagram, Twitter și Odnoklasniki.

Ultimele noutăți și știri la minut pot fi găsite și pe canalul nostru de Telegram care a ajuns deja la aproape 2 mii de abonați.

Recent, am lansat un cont pe Patreon unde cu o o contribuție de 2, 5 sau 10 dolari pe lună puteți pune umărul la supraviețuirea și dezvoltarea jurnalismului de investigație independent din Republica Moldova. 

Ziarul de Gardă (ZdG) este unicul săptămânal de investigaţii din Republica Moldova. Pe lângă edițiile tipărite în limbile română și rusă, ZdG produce zeci de știri zilnic, dar și investigații și reportaje video publicate pe zdg.md, pe rețelele sociale și la televiziunile partenere. În august, tirajul ziarului a fost de 10 406 de exemplare cu o ușoară creștere față de 10057 în iulie. Puteți perfecta un abonament la orice oficiu poștal, dar și online pe Abonare.md.