Principală  —  Ştiri   —   Au fost înregistrate peste 200…

Au fost înregistrate peste 200 de decese din cauza coronavirusului în România

Foto: MSMPS

În România au fost confirmate, până acum, 4.761 de infecții cu coronavirus. În total, până astăzi, 8 aprilie, în România au murit 210 persoane infectate cu coronavirus, transmite Digi 24.

Ultimele date arată că 528 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 43.578 de teste.

Iohannis: Nu suntem încă în faza de relaxare a măsurilor. Depinde de noi cât mai durează

Președintele Klaus Iohannis spune că România nu este în situația de relaxa măsurile de restricționare a deplasărilor. Deși alte țări au în plan acest lucru, șeful statului avertizează că numărul de persoane infectate cu COVID-19 crește iar dacă România se relaxează, atunci restricțiile ar trebui prelungite ulterior timp de „luni de zile”.

„Vremea este frumoasă. Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față, noi în România nu suntem în această fază. La noi în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește.

Chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriu României a fost anunțat la 26 februarie.