Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Atenție: Din 1 iulie ai…

Atenție: Din 1 iulie ai nevoie de buletin de identitate pentru a schimba o sumă mai mare de 10 mii de lei

Moldovenii vor avea nevoie să prezinte un act de identitate la casele de schimb valutar pentru a putea schimba sume ce depășesc 10 mii de lei. Modificarea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare de pe 1 iulie 2023.

Prevederile se conțin în punctul 8, articolul 5 din Legea Nr. 308 din 22.12.2017 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, publicată în Monitorul Oficial Nr. 58-66 art. 133 și a intrat în vigoare pe 01 iulie 2023.

„(8) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. b), operațiunea de schimb valutar în numerar cu o valoare care depășește 10000 de lei se efectuează cu prezentarea actelor de identitate, iar datele din acestea urmează a fi înregistrate de către unitatea de schimb valutar.”

Anterior, a fost votat în a doua lectură de 59 de deputați un proiect de lege, conform căruia în legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale, potrivit autorilor, modificările fiind necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și a riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale cu scopul spălării banilor și finanțării terorismului.