Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac rusesc asupra orașului Dnipro.…

Atac rusesc asupra orașului Dnipro. Cel puțin trei persoane au fost rănite

Firefighters work at a site of an apartment building damaged by a Russian missile strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Dnipro, Ukraine July 28, 2023. Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Cel puţin trei persoane au fost rănite într-un atac rusesc asupra oraşului Dnipro, în zona central-estică a Ucrainei, care a lovit un bloc de apartamente, a anunţat ministrul ucrainean de interne, Igor Klimenko, conform AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

”Trei persoane au cerut asistenţă medicală”, a scris Igor Klimenko pe Telegram, adăugând că „o clădire cu mai multe etaje” a fost lovită şi că salvatorii s-au deplasat la faţa locului.

Potrivit unui mesaj postat pe aceeaşi reţea de deputatul ucrainean Oleksandr Bakumov, acest oraş care avea un milion de locuitori înainte de război a fost ţinta unui „atac cu rachete” rusesc.

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare şi în presa ucraineană arată ultimele etaje ale unui complex rezidenţial parţial distrus şi fumegând, în timp ce curtea este plină de moloz.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent informaţiile referitoare la atac.

Acesta a avut loc la doar câteva ore după ce Moscova a anunţat că a interceptat două rachete ucrainene deasupra sud-vestului Rusiei. Resturile căzute de la una dintre ele au rănit uşor cel puţin 15 persoane în oraşul Taganrog, în apropiere de frontiera ucraineană, potrivit autorităţilor ruse.