Principală  —  IMPORTANTE   —   Așa-numita conducere de la Tiraspol…

Așa-numita conducere de la Tiraspol ar putea lua „decizii de apărare a intereselor republicii”, spune copreședintele CUC din partea Tiraspolului. Presa din regiune scrie că în stânga Nistrului a fost instituit cod roșu de amenințare teroristă

Așa-numita conducere a regiunii transnistrene va lua în curând decizii „de apărare a intereselor republicii”, a declarat copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii transnistrene, Oleg Beleakov, pentru RIA Novosti.

„Nu putem ignora ceea ce se întâmplă în apropierea zonei de securitate. În viitorul apropiat, conducerea va lua decizii pentru a proteja interesele Transnistriei”, a spus Beleakov.

De cealaltă parte, presa de la Tiraspol scrie că în regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de amenințare teroristă, în contextul în care au fost înregistrate trei atacuri: asupra clădirii așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană, asupra unei unități militare de lângă satul Parkani și asupra a două antene de radiocomunicații din apropierea satului Maiak, raionul Grigoriopol.

Decizia privind instituirea codului roșu de amenințare teroristă a fost luată de așa-numitul consiliul de securitate de la Tiraspol. Presa din regiune scrie că un decret în acest sens este pregătit de așa-numitul lider al regiunii Vadim Krasnoselski.

Luni seara, după explozia din clădirea așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană, copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii transnistrene, Oleg Beleakov, declara pentru presa rusă că în zona de securitate situația este calmă.

„Biroul trupelor de menținere a păcii din Transnistria a primit astăzi informații despre ceea ce s-a întâmplat la Tiraspol. Forțele de menținere activează în regim obișnuit. În zona de securitate situația este calmă”, a spus Beliakov.

Ziarul de Gardă a solicitat marți o reacție a Biroului Politici de Reintegrare în contextul celor întâmplate în regiunea transnistreană. Reprezentanții Biroului au menționat că, împreună cu instituțiile naționale competente este în proces de analiză și documentare a evenimentelor care s-au produs ieri și azi în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Când vom dispune de informații pertinente pe linia noastră de competență vom comunica neîntârziat.