Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Anturajul lui Putin nu crede…

Anturajul lui Putin nu crede că Ucraina e implicată în atacul terorist de la Crocus (Bloomberg)

Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin consideră că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus City Hall, scrie Bloomberg citând patru surse cu legături cu Kremlinul, după cum relatează Meduza.

O sursă a declarat că Putin a participat la întâlniri la care oficialii au convenit că nu există nicio legătură teroristă cu Ucraina. Cu toate acestea, președintele rus încă „intenționează să folosească tragedia pentru a încerca să-i unească pe ruși în războiul cu Ucraina”, scrie Bloomberg.

Surse ale agenției susțin că oficialii de la Kremlin au fost „șocați” de eșecul serviciilor de informații ruse de a preveni atacul de la Crocus, care, conform ultimelor date, a ucis 139 de persoane și a rănit încă 182.

Aproape nimeni din elita politică și de afaceri a Rusiei nu crede că Ucraina s-ar fi aflat în spatele atacului, au declarat sursele Bloomberg.

Ucraina neagă orice implicare în atacul terorist de la Crocus. Vladimir Zelenski, vorbind despre presupunerile lui Putin, l-a numit pe președintele Rusiei „o creatură bolnavă și cinică”.