Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ANSA a făcut verificări la…

ANSA a făcut verificări la „Piața Centrală”, care urmează să fie redeschisă din 1 iunie: „Pregătirea nu este excelentă”

Foto: ansa.gov.md

Director general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici, și directorul adjunct al instituției, Oleg Lișcenco, au inspectat vineri, 29 mai, Î.M. „Piața Centrală”, care urmează să fie redeschisă din 1 iunie, menționând că „mai este de lucru” la capitolul repectării normelor impuse de autorități.

Conform unui comunicat emis de ANSA, administratorii halelor sunt în plină fază de îndeplinire a măsurilor de igienizare, dezinfecție, de delimitare a spațiului corespunzător – intrare – ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață.

„Gradul de pregătire pentru redeschidere încă nu este unul excelent, dar este satisfăcător. Suntem în plină monitorizare a acestui lucru și vreau să menționez faptul că, dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage acele autorizații de funcționare și nu va fi posibilă activitatea agenților. Mai urmează o inspecție luni, 1 iunie, pentru că ANSA a elaborat o fișă cu instrucțiuni concrete în baza căreia inspectorii noștri vor evalua gradul de pregătire pentru redeschiderea halelor”, a declarat directorul general al ANSA.