Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ambasadoarea SUA la ONU a…

Ambasadoarea SUA la ONU a ajuns la Chișinău în contextul unei vizite oficiale în R. Moldova și România

Foto: Ambasada SUA

Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea Statelor Unite la Organizația Națiunilor Unite (ONU), a sosit în această dimineață în R. Moldova.

Într-un anunț publicat de către Ambasada SUA în R. Moldova se menționează că, „diplomata va avea întrevederi cu oficiali guvernamentali implicați în răspunsul umanitar, se va întâlni cu refugiați ucraineni, precum și cu ONG-urile partenere și agențiile Națiunilor Unite care lucrează pentru a ajuta populația refugiată”.

Un comunicat oficial, din partea Misiunii Statelor Unite la Națiunile Unite, se menționează că scopul acestei vizite, în R. Moldova și România în perioada 2-4 aprilie, este de a oferi asistență refugiaților veniți din Ucraina și nevoilor umanitare create de agresiunea și războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

De asemenea, în comunicatul instituției se menționează că „peste 90 la sută dintre refugiații care au fugit din Ucraina sunt femei și copii”.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Linda Thomas-Greenfield a denunțat la Națiunile Unite abuzurile Moscovei și adesea îl contracarează, în luările sale de poziție, pe ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia.