Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „Am fost împrăștiați ca momeală”…

„Am fost împrăștiați ca momeală” – Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat o nouă mărturisire a unui soldat rus

Foto: Lev Fedoseyev/TASS

Din noile conversații ale invadatorilor ruși se știe că aceștia au mers în Ucraina pentru titlurile de „eroi ai Federației Ruse”, dar s-au întors înapoi într-un „cargo de 200”, fără membre și fără funcții înalte, informează Unian.

Unul dintre invadatori s-a plâns surorii sale despre comandantul brigăzii din care face parte. Potrivit acestuia, oficialul dorea să primească o medalie, dar din cauza pierderilor enorme, acesta a fost îndepărtat din funcția sa.

„Rașistul (ruscistul, n.r.) subliniază că nimeni nu îi apreciază și sunt folosiți în calitate de carne de tun: «Unii oameni erau, în general, împrăștiați ca momeala, bl**. Au fost aruncați acolo, au fost bătuți, iar alții au trecut peste ei, bl**». Invadatorul rezumă: situația pentru rașiști este critică, iar brigada lor s-a făcut, din nou, de râs”, se menționează într-un comunicat al Serviciului de Securitate.

Sora lui i-a declarat în cele din urmă sarcastic: „Păi de ce dracu nu te-ai dus la spital? Ai fi spus, na**i, mi-a zburat în cap și gata, ai fi plecat de mult. Ai mai fi putut primi o medalie, erou al Rusiei, bl**.


Anterior, au apărut informații care menționează că nemulțumirea față de înaltul comandament al Federației Ruse crește în rândul soldaților ruși și se desfășoară revolte. Într-una dintre conversațiile interceptate, un soldat rus îl batjocorește pe Putin.

*Notă redacțională. „Ruscism”/„ruscist” – ideologie politică și practică socială ale regimului de conducere din Federația Rusă în primul trimestru al sec. XXI, bazat pe ideile „misiunii civilizaționale speciale” a rușilor. Recent, termenul este utilizat în calitate de etichetă atribuită soldaților ruși care luptă în războiul împotriva Ucrainei.