Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alegeri locale în România: Clotilde…

Alegeri locale în România: Clotilde Armand a depus cerere de renumărare a voturilor în Sectorul 1 din București

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand (USR), primăriță în funcție și candidată la Primăria Sectorul 1 din București, a anunțat marți, 11 iunie, că a depus o cerere de renumărare a voturilor. Cererea de renumărare vine după ce datele Autorității Electoral Permanente arată că George Tuță (PNL) este câștigător cu circa 500 de voturi diferență, notează G4Media.

Clotilde Armand susține că „procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați”.

„Procese-verbale sunt întocmite greșit în mod intenționat și nu reprezintă numărul de voturi din sacii sigilați. Din acest motiv este importantă renumărarea, transparent, de față cu toți candidații și cu observatori din ONG-uri. Asta vor să facă și acum, iar din acest motiv am solicitat renumărarea. Se tem pentru că o să iasă la iveală alte numere. La Sectorul 2 au refuzat renumărarea. Sper să nu o facă și aici. Totuși, dacă n-au nimic de ascuns și de pierdut, de ce ar refuza renumărarea? Nici eu, nici Radu Mihaiu n-avem probleme cu asumarea unui rezultat defavorabil. Avem probleme cu cei care au viciat acest scrutin”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Clotilde Armand a menționat că a făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, Alexandru-Constantin Enăchescu. Ea susține că acesta ar fi fost „prins pe holul Secției de votare. nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei. Își acopereau urmele”.

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD – PNL) a obţinut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secţii. Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente din România, Clotilde Armand (candidatul Alianţei Dreapta Unită), ar fi obţinut 35,73% (23.850 voturi).

Clotilde Armand a mai anunțat că a sesizat autoritățile privind presupuse tentative de fraudă de la mai multe secții de votare.