Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ajutorul militar din partea Lituaniei…

Ajutorul militar din partea Lituaniei a ajuns în Ucraina

Ministerul lituanian al Apărării a declarat într-un tweet duminică dimineață că ajutoarele militare din țara baltică au sosit în Ucraina, transmite CNN.

„Transportul cu ajutor militar lituanian a ajuns în Ucraina. Lituania va continua să acorde sprijin țării prietene, Ucraina!” potrivit mesajului.

Ucrainenii au primit cantități mari de puști automate, muniție, căști și veste antiglonț, a precizat Valdemaras Rupšys, ministrul Apărării de la Vilnius, notează g4media.ro.

”Tocmai a fost finalizată prima operațiune logistică, în cadrul căreia soldații lituanieni au predat armatei ucrainene cantități mari de puști automate, muniție, căști și veste antiglonț. Lituania și Forțele Armate Lituaniene se numără printre țările care oferă asistență militară Ucrainei, care este deja în război. Mulțumesc soldaților lituanieni care au implementat cu succes operațiunea pentru profesionalismul lor și transportatorilor care și-au dedicat echipamentele transportului de încărcături mari. Acesta este doar sfârșitul primei astfel de operațiuni”, a scris Valdemaras Rupšys, ministrul Apărării al Lituaniei.

Și Germania a anunțat că va livra Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete Stinger, schimbîndu-și radical pozițiile, după ce a refuzat anterior solicitările Kievului de armament defensiv. Și SUA au autorizat acordarea a 350 de milioane de dolari pentru asistență militară pentru Ucraina, inclusiv „sisteme antiblindare și antiaeriene, arme de calibru mic și muniții de diferite calibru”, a spus un oficial al administrației Biden, citat de CNN.