Principală  —  Ştiri   —   AIPA anunță că este în…

AIPA anunță că este în proces de examinare și autorizare spre plată a subvențiilor din FNDAMR

Sursa foto: AIPA

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură(AIPA) informează că este în plin proces de examinare și autorizare spre plată a cererilor de acordare a sprijinului financiar din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) recepționate în anul 2023, se anunță într-un comunicat luni, 18 martie.

Potrivit reprezentanților AIPA, în perioada 11-15.03.2024 s-a reușit autorizarea spre plată a 47,75 de milioane de lei, după cum urmează:

·        Plăți complementare313 cereri în valoare de 30,8 milioane de lei;

·        Post investiții32 de cereri în valoare de 15,36 milioane de lei;

·        Cereri de implementare a proiectelor prin abordarea LEADER16 proiecte în valoare de 1.59 milioane de lei.

„Până în prezent AIPA a reușit valorificarea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) în sumă de 610,14 milioane de lei pe diferite mecanisme de subvenționare. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură depune eforturi considerabile pentru achitarea în termeni proximi a tuturor cererilor de sprijin financiar depuse în anul de subvenționare 2023”.

Pentru anul 2024, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,6 miliarde de lei.