Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A fost demascat un agent…

A fost demascat un agent al serviciilor secrete rusești, care a ajutat Federația Rusă în organizarea unui viitor atentat la viața lui Volodimir Zelenski

Sursa foto: unian.net

Procuratura Generală și Serviciul de Securitate al Ucrainei, împreună cu partenerii polonezi, au demascat un cetățean polonez care a oferit cooperare serviciilor de securitate rusești în cadrul unui viitor atentat la viața președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

După cum scrie Serviciul de Securitate în comunicatul său de presă, suspectul, din proprie inițiativă, a stabilit contactul cu reprezentanți ai comandamentului Forțelor Armate Ruse și a declarat că este gata să lucreze pentru serviciile secrete militare rusești.

El trebuia să colecteze și să transmită Rusiei informații despre securitatea aeroportului polonez Rzeszów-Jasieńka. În special, acesta urma să ajute serviciile de securitate rusești să planifice un posibil atentat la viața lui Zelenski în timpul șederii sale în Polonia.

„Acest caz este o dovadă în plus că Rusia este o amenințare nu numai pentru Ucraina și ucraineni, ci și pentru întreaga lume liberă. Regimul criminal de la Kremlin încearcă în mod constant să submineze securitatea europeană și globală. Acesta pregătește și efectuează sabotaje pe teritoriul altor state suverane”, a subliniat procurorul general al Ucrainei, Andri Kostin, potrivit unui comunicat emis de Procuratura statului vecin.

Agentul rus recrutat a fost deja identificat și reținut în Polonia. În prezent, bărbatul se află în arest preventiv. Investigațiile continuă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare.