Principală  —  Parteneriat   —   VIDEO/ Costul corupției în educație…

VIDEO Costul corupției în educație se vede când te operează un student care a plătit pentru diplomă | Podcast „Hai să ne înțelegem”

În universitățile din R. Moldova, reticența de a declara actele de corupție, prezente de la admitere și până la înmânarea diplomei, face ca mulți dintre autorii acestora să rămână nepedepsiți. Chiar și în condițiile unui număr de studenți în scădere constantă, universitățile, dar și educația în general, ocupă un loc de frunte în topul celor mai corupte domenii. Despre corupția în universități am discutat cu Ion Pruteanu, șeful Direcției Educație Anticorupție al Centrului Național Anticorupție (CNA).

* Podcastul „Hai să ne înțelegem” este produs de AGORA și distribuit de ZdG în cadrul unui parteneriat cu Asociația Presei Independente.

Seria de podcasturi este realizată cu susținerea proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Marii Britanii și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Opiniile exprimate reprezintă opinia autorilor și nu reprezintă neapărat poziția finanțatorilor și a GIZ.

Partener al proiectului este Asociația Presei Independente care implementează proiectul „Sensibilizarea publicului și dezvoltarea de soluții digitale pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției”.