Principală  —  Pamflet   —   Mişa Gonţiu la Gara de…

Mişa Gonţiu la Gara de Nord

Mişa Gonţiu, creionarul care l-a slujit opt ani la rând pe generalul Voronin, a primit un pachet din străinătate, sâmbătă, 24 aprilie.

274-contiuÎn haine de culoare mov, cu pălăria de văcar pe cap, Mişa s-a perindat pe peronul gării auto. După ce s-a oprit la o terasă improvizată, împreună cu un cunoscut de-al său, au băut de două ori câte 50 de grame. Puţin probabil că în pahar era apă şi nu ceva tărie, aşa cum obişnuieşte să bea la un bar de pe str. 31 August 1989, colţ cu Mihai Eminescu.

Din cele observate, Mişa este cunoscut în zona respectivă. Cineva l-a strigat pe nume. I-a zis: Mihail, hai că a venit autocarul. Acesta a aruncat păhărelul de plastic într-o cutie de carton şi s-au îndreptat spre autocar. În cele din urmă, Mişa s-a afişat ca un adevărat cowboy. El i-a ajutat pe mai mulţi oameni de la gară să descarce bagajele din autocar, doar din motiv că pachetul pe care avea să-l primească era mai jos.

A scos două pachete, învelite cu scoci. Unul l-a dat prietenului să-l ducă şi altul i-a rămas lui. Ambii s-au pornit spre casă, probabil.

Totodată, amintim că, la sfârşitul anului 2009, după ce a fost abandonat de Voronin, Mişa Gonţiu, cu mustaţa în sus, a declarat greva foamei pe un termen nelimitat. Acesta se simţea persecutat de actuala guvernare. Mai târziu, el a înţeles că este inevitabil ca să bea 50 de grame fără “zakuskă” şi a decis să renunţe la grevă, uitând de persecuţii.

Doru VOLAN

Publicitate
Publicitate